Garage & Verkstad

En hemmameckars önskelista till garaget

Är du hemmafixare? Älskar du att mecka, bygga och fixa i garaget och i huset? kanske meckar du med dina bilar, båtar, husvagn eller renoverar upp huset? Vi är likasinnade! För att hjälpa till lite i djungeln med alla verktyg som finns har vi valt att göra vår absoluta top 9 lista på verktyg man bara måste ha som DIY enthusiast!

Läs & bli inspirerad; här är våra bästa 9tips!

Bultsax

Kanske ett udda inslag, men en bra bultsax har många användingsområden när man inte får eller kan komma åt med tex vinkelslip och andra verktyg. Oavsett om du behöver ta dig in i ett trasigt hänglås, klippa upp ett gammalt staket eller annat är en bra bultsax alltid bra att ha, varpå det hamnar på vår lista på verktyg som du behöver, men kanske inte har.

Hylsor

Visst är det så att varje gång du ska ha en hylsa, så hittar man den inte? Oavsett om du köpt en hylssats från tex bacho med alla storlekar har dom en förmåga att alltid komma bort, ligga i en ficka eller låda där dom inte ska vara, vilket skapar frustration när man väl behöver den.

Vi rekommenderar därför att köpa på dig hylsor i dom vanligaste storlekarna i dubbletter för att säkra upp mot förluster eller spruckna hylsor.

Momentnyckel

Inget slår en bra momentnyckel när du behöver dra åt bultar i små utrymmen. Att spänna fast förgasare, startmotor och liknande i små utrymmen är knepigt, resulterar ofta i behov av omplåstring och frustration. Kör en momentnyckel 1/4 så kommer du åt enkelt, slipper skada dig & får jobbet gjort på nolltid.

Motorsvets

Detta är mer för er som arbetar som mekaniker eller har mycket fordon ni underhåller, men det säger sig själv, en bra motorsvets lönar sig! Hur ofta är det inte att man befinner sig på ett bygge, eller behöver reparera ett skjul/lokal/maskin där det inte finns någon ström? Med en bra motorsvets spar du in på dyra bärgningsbilar och kan fixa problemet på plats, var du än är.

Skruvstycke

Detta bör egentligen redan finnas i varje hem och verkstad, men om det mot förmodan inte gör det, eller om du ska köpa ny, rekomenderar vi att du förankrar den ordentligt i arbetsbänken, samt ser till att få ett högkvalitativt skruvstycke som inte glider & håller i många år.

Tryckluftsvinda

Stör du dig också på kompressorslangen? kanske har du en billig kompressorslang från tex jula eller biltema? tänk om! dels kan man bygga in tryckluften i väggarna med nipplar för påkoppling där man behöver det, men man kan också skaffa sig en bra tryckluftsvinda, så har du alltid ordning på slangen.

Våtdammsugare

Du kanske redan har en bra industridammsugare eller ”shopvac” i ditt garage eller din verkstad, men har du funderat på användingsområdena för en våtdammsugare?

  • För det första: rekonda tyger och bilsäten enkelt!
  • Töm tankar och skrymslen på vatten
  • Stopp i avloppet? avlägsna enkelt vattnet innan du börjar rensa så slipper du blöta ner allt
  • Spillt på garagegolvet?

Lätt värt det och en klockren investering enligt vår testpanel!

Oljefilterverktyg

Lite mer mot bilmeckare och proffs, men oljefilterverktyg hör definitivt till något som inte finns i de flesta mindre verkstäderna. Oavsett om du behöver till volvo, audi eller andra modeller kan detta vara värt en titt!

Spärrnyckelsats

Det finns inget mer användbart! Släng dina skiftnycklar och klumpiga verktyg och köp en bra spärrnyckelsats istället. Du kommer spara timmar av ditt liv oavsett om du monterar ikeamöbler, meckar med motorer eller bygger saker. Ett måste i alla meckares arsenal helt enkelt! Vi vet inte hur många gånger vi stått där och önskat att vi hade en bra spärrnyckelsats till hands, nu har vi det, och oboy nu händer det grejer när man bygger, meckar & monterar.

Lämna ett svar