Uncategorized

Wifi fungerar inte, vad gör du då?

En ständig källa till glädje och frustration. För vad kan väl vara mera irriterande än när din wifi strular. Behöver du hjälp med wifi finns ändå bra och snabbt support att få.

Felsökning wifi

Du kan alltid börja med några enkla steg som du kan göra själv.

  1. Kontrollera att routern är kopplad och lampan för wifi lyser som den ska.
  2. Kontrollera att din dator, tablett eller telefon har wifi på och att du inte försökt logga in på fel wifi.
  3. Starta om din dator, tablett eller telefon. Det är mycket som kan strula på vägen men en enkel omstart kan lösa många problem.
  4. Kontrollera med en annan apparat. Så här får du veta om felet är i exempelvis din mobil eller i routern/uppkopplingen.
  5. Återställ routern. Det här gör du oftast med ett gem som du trycker in i hålet där det står ”reset”. Tryck in tills routern startar om.
  6. Kontrollera om du kan ansluta till internet via nätverkskabel. Om inte det heller funkar, är uppkopplingen problemet. Annars kan det vara routern som är sönder.

Om inget av ovanstående hjälper kan det vara dags att kontakta en datorsupport för hjälp.

Support wifi

Så länge du fortfarande har fungerande uppkoppling till din mobil, hittar du lätt support nära dig för att få hjälp med wifi. Från en bra datorsupport kan du få hjälp både per telefon och till hemmet. Många erbjuder till och med kostnadsfria besök för att göra en felsökning.

Om det visar sig att problemet är något din datorsupport kan hjälpa dig med får du antagligen ett kostnadsförslag som du kan tacka ja eller nej till. Detta är ett ypperligt tillfället att göra också andra uppdateringar gällande data eller nätverk. En datorsupport kan hjälpa dig med allt från en långsam dator till wifi som inte når alla rum. Också virusprogram och felsökningar hör till kompetensområdet.

Tveka inte att be om hjälp när det strular. Idag bygger ändå det mesta i vår tillvaro på en fungerande uppkoppling.

Kommentarer inaktiverade för Wifi fungerar inte, vad gör du då?